Ženska ekipa, po četvrti put, ostvarila plasman u I. seniorsku žensku ligu Hrvatske!

Ovogodišnja druga liga za seniorke igrala se u Zagrebu od 27. do 29. listopada.

Nastupilo je šest klubova, a prve dvije ekipe su se plasirale u I. ligu za seniorke u idućoj godini. Ovo će biti četvrti nastup ženske ekipe našeg kluba u I. ženskoj ligi Hrvatske – posve amaterskoj ekipi amaterskog kluba „Ericsson Nikola Tesla“.

Valjda svi ostali prvoligaški klubovi u svih ovih dvadesetak zadnjih godina su se pojačavali za nastup u ligi. Nerijetko su im na prvim pločama igrale strane igračice, a bile bi pojačane i na nižim pločama s drugim hrvatskim igračicama. I naša je Marija Smetiško u dva navrata pojačavala ekipu „Poleta“ iz Buševca (prvi put je „Polet“ osvojio 2. mjesto, a drugi put je bio i državni prvak!). Mi smo uvijek i u prvoj ligi igrali s igračicama koje su se za prvu ligu prethodno borile kroz drugu ligu!

Od godine 2007. sve do sada naša je ženska ekipa samo dva puta izostala iz ženskih liga – oba puta iz istog razloga: nismo osigurali dovoljno sredstava da pošaljemo ekipu na ligu! U ostalih 15 godina uvijek smo igrali drugu ili prvu žensku ligu !

Naše su „cure“ osvojile 2. mjesto sa 6 meč bodova i 12,5 poena, istim brojem meč bodova s Novim Zagrebom i Vinkovcima, ali s 0,5 poena viška (12,5) ispred Novog Zagreba i 1,5 poen više od Vinkovčanki!

Pobjednice lige su seniorke ŠK “Dama” iz Đakova. Čestitamo svih ekipama na ostvarenim rezultatima!

Sve rezultate i konačni poredak pogledajte na REZULTATI (Chess-Results.com).

Klizi na vrh