Neporaženi završavamo na 3. mjestu u proljetnom dijelu lige

U nedjelju, 28. travnja, odigrano je posljednje, 6. kolo, proljetnog dijela IV. A lige centar. Naša ekipa je gostovala kod ŠK Podsused, koja je ovaj put izašla u najjačem sastavu na prve tri ploče, predvođeni FM Mariom Ivekovićem. Igralo se u prostorijama Mjesnog odbor Stenjevec – jug, odličnom ambijentu na Samoborskoj cesti. Susret je sudio međunarodni sudac, IA Siniša Režek.

Iako smo, po prosječnom ratingu, bili favoriti u ovom meču, susret je završen neriješeno – 3 : 3!

U našoj ekipi je opravdano izostao standardni prvotimac MK Ognjen Ilić, koji je do sada odigrao četiri kola, sa 100%-tnim učinkom na 4. i 5. ploči. Umjesto njega, na 6. ploču dolazi naš veteran MK Josip Kalmar.

Poveli smo 0 : 1, na 4. ploči, pobjedom bijelim figurama MK Zdravka Margitića nad prvokategornikom Tomislavom Čolakićem. No, vrlo brzo vraća u egal WFM Ana Stančin na 2. ploči, pobjedom nad MK Ivicom Dadićem. MK Dadić je odlično startao ligu, s 3 iz 3, no u zadnja tri kola bilježi tri poraza. Pobjedom Alena Andrašeka nad MK Josip Kalmarom, na 6. ploči, domaćini prelaze u vodstvo, 1 : 2. U igru nas vraća MK Vlado Heged pobjedom nad MK Vjeranom Markovićem na 2. ploči. U preostalim partijama, na 1. i 6. ploči, i MK Dario Raguž i Damir Kovačić stoje lošije. Prvi uspijeva remizirati MK Raguž.

Kovačić ostaje s topom i lovcem protiv dame, s tri protiv četiri pješaka koji su blokirani, ali uspijeva odsjeći protivničkog kralja koji smeta slobodnjaku; bijeli kralj ne može izaći iz ove pozicije, “patiran” je, pa samo dama može igrati. Nakon serije šahova damom, bijeli, drugokategornik Filip Jelić, prihvaća ranije ponuđen remi. Susret završava nakon 4.5 sata igre neriješenim rezultatom. 

Kovačiću je ovo peta partija s crnim figurama, bez poraza, 5 od mogućih 6 bodova na petoj i šestoj ploči. Neporažan je i MK Heged, sa 4.5/5, kao i MK Ilić sa 4/4. Pojedinačne rezultate možete pogledati ovdje.

Karlovački ŠK pobijedio je ŠK Prigorje rezultatom 4 : 2 i stoga preuzeo 1. mjesto u poretku klubova sa 12 meč bodova i 24 poena. Slijede ŠK “Vrustun 1252” i ŠK “Ericsson Nikola Tesla” s po 11 meč bodova, ali nas je Vrustun pretekao po broju osvojenih poena; 25 naprema naših 23.

Trenutni poredak IV. A lige, nakon 6 odigranih kola

Ekipa ŠK “Sveta Nedelja II” iz Bestovja je na 9 meč poena, ali ih očekuju lakši protivnici u jesenskom dijelu lige; mlada ekipa Svete Nedelje već je odigrala mečeve i sa ekipama Karlovački ŠK i ŠK “Vrustun”, trenutno vodećim dvojcem. Stoga je za očekivati da će o pobjednicima lige i plasmanu u viši rang odlučivati jesenski mečevi. U 7. kolu, 15. rujna, ŠK “Vrustun 1252” je domaćin protiv ekipe Karlovački ŠK, a mi smo domaćini ekipi ŠK Sveta Nedelja II iz Bestovja. Zatim smo u 9. kolu domaćini u meču protiv ŠK “Vrustun 1252” iz Vurnovca, a u zadnjem, 11. kolu, 27. listopada, domaćini smo KŠK Karlovac.

Prva dva mjesta vode u viši rang – III. ligu!

Klizi na vrh