Dogodine IV. liga; plasman seniorske momčadi u viši rang!

Kad dvije sezone zaredom nismo igrali u ligama Centar bili smo izbačeni iz III. lige u V. ligu. Čak ni u prvoj obnovljenoj sezoni koju smo igrali prošle godine nismo se uspjeli popeti za jednu stepenicu! Što neuigranost nekih igrača, a štogod i rasipanje poena gubicima bez borbe, kad nismo bili kompletni, dali su takav rezultat.

Ove smo godine ligi prišli ozbiljnije, pa kroz cijelu ligu nismo izgubili partiju bez borbe, a nismo izgubili niti jedan meč! A bilo je kad smo bili desetkovani zbog COVID-a i drugih razloga – u derbiju cijele lige igrali smo bez prve dvije ploče, Raguža i Hegeda, Dadić je igrao na prvoj ploči pod koronom, a ni Ilića nije bilo u ekipi. I taj smo meč (doduše i uz pomoć sreće ) uspjeli odigrati 3 : 3!

Zajedno s ŠK Sesvete – Agroproteinka II rano smo se odvojili od drugih ekipa u ligi. Kako smo u IV. kolu, također nekompletni, s Maksimirom kiksali pa odigrali samo 3 : 3, bili smo samo jedan meč bod iza Sesvećana. No, onda su Sesvećani kiksali u meču VIII. kola i mi ih sustižemo s meč bodovima, a pretičemo s poenima, te prelazimo u vodstvo. Nažalost, več u sljedećem kolu dolazi naš kiks, neriješeni rezultat, u meču protiv ŠK Novi Zagreb II, pa nam Sesvećani ponovno bježe jedan meč bod i tako prvi prolaze kroz cilj.

Na drugom mjestu imamo 4,5 poena više od Sesveta. Treća i četvrta ekipa (ŠK Duga Resa i ŠK Hrvatski branitelj 90. – 96.) u ligi zaostaju za nama za 4 meč boda.

U ligi nas je ove godine zaigralo ukupno 11. Najviše partija za ekipu odigrali su kapetan Ivan Dadić i druga ploča Vlado Heged – čak 10. Dadić je osvojio 8,5 poena (85%). Jedini poraz je pretrpio protiv Sesveta na prvoj ploči i ne samo zato što je protivnik bio stvarno jak igrač već i zato što je zaigrao bolestan, a tek je poslije meča ustanovio da je ta bolest bila – COVID, zbog čega nije igrao u sljedećem kolu. Vlado Heged osvojio je 7 poena što je 70%. Poslije poraza u prvom kolu dobio je 5 partija, a 4 remizirao.

Ognjen Ilić odigrao je 9 partija i donio klubu 6,5 poena (72,2%), a po 8 partija su odigrali Dario Raguž, koji je na prvoj ploči ostvario 6 poena (75%), zatim Zdravko Margitić (7 poena – 87,5%) i Damir Kovačić (6 poena – 75%). Hazim Hodžić je odigrao 6 partija (4,5 poena, 75%), Josip Kalmar je odigrao 3 partije (2,5 poena i 83,3% – najveći postotak u ekipi), a naš najstariji član, 88-godišnji Đuro Kljajić odigrao je 2 partije (1,5 poen i 75%). Po jednu partiju su odigrali Irina Vodopija i Frane Formenti, no bili su poraženi.

Čestitamo cijeloj momčadi na ostvarenom rezultatu i plasmanu u više rang natjecanja!

Klizi na vrh