Pobjeda u Sesvetama

Nakon četverotjedne stanke, u nedjelju 14. travnja, nastavili smo natjecanje u IV. ligi. Gostovanjem u 4. kolu kod momčadi ŠK “Sesvete-Agroproteinka II”, prošlogodišnjih prvaka V. lige, započeo je drugi dio proljetnog dijela lige, u kojem ćemo do kraja travnja odigrati još dva meča.

Na gostovanje smo krenuli bez MK Vlade Hegeda koji je bio spriječen, pa je u standardnu ekipu na šestoj ploči uskočio Hazim Hodžić. I vrlo brzo, već u samom otvaranju, neopreznom protivniku Hodžić je uspio osvojiti lovca, te lagano privesti partiju kraju. U tom trenutku, pozicijsku prednost ima i MK Ognjen Ilić na četvrtoj ploči s bijelim figurama; pritišće protivničkog kralja i ne dopušta protuigru, te uskoro vodimo 0 : 2. Na trećoj ploči MK Zdravko Margitić stoji lošije, ali ostvaruje i prijetnje na koje crni mora pripaziti. Nažalost, taman kad se činilo da postoji dobra kompenzacija, Margitić griješi i gubi partiju. Damir Kovačić, na petoj ploči, u središnjici stoji pasivnije i daje pješaka kako bi figure “prodisale”. Taj plan je i uspio; protivnica griješi u nastavku, primorana je dati kvalitet i pozicija se okreće u korist Kovačića – vodimo 1 : 3, osigurali smo remi. MK Ivan Dadić imao je probleme u središnjici, no uspješno ih je otklonio i kad smo pomislili da bi i ova partija mogla završiti barem remijem, Dadić previđa kombinaciju i gubi. Sve su oči sada uprte na prvu ploču i partiju Vučenović – Raguž. MK Dario Raguž u središnjici je dao kvalitetu, ali ostaje pritisak na protivnika s dva skakača. Uskoro vraća kvalitetu, ali se topovska završnica čini lošijom, bijeli ima i pješaka više. Raguž drži poziciju i nakon više od 4 sata igre, posljednja partija na prvoj ploči završava remijem. Odnosimo važnu pobjedu 2.5 : 3.5, ostajemo neporažni i u 4. kolu.

Na ligaškoj tablici u vodstvo je prešla ekipa ŠK “Vrustun 1252” iz Vurnovca, koja je u gostima kod ŠK Podsused odigrala 1.5 : 4.5, te nam trenutno s 16.5 poena bježe 0.5 poena. U ligi je neporažena i ekipa KŠK Karlovac, uz 14.5 poena. Sljedeće kolo igramo u nedjelju, 21. travnja, kada nam u goste dolazi druga ekipa ŠK “Polet” iz Buševca.

Klizi na vrh