Maksimalan učinak uoči stanke

Pobjedom 3.5 : 2.5 protiv ŠK Prigorje iz Markuševca, u 3. kolu IV. A lige, naša seniorska ekipa predvodi ligašku tablicu!

Na domaćem terenu pobjede su ostvarili MK Dadić, MK Ilić i Kovačić, dok je MK Heged na drugoj ploči odigrao neriješeno. Dovoljno za nova dva meč boda i ukupno 12.5 poena, pola poena ispred drugoplasiranog ŠK “Vrustun 1252” iz Vurnovca, a 1.5 poen ispred KŠK Karlovac, jedinih momčadi sa po 6 meč bodova. 

Na pobjedu se čekalo više od tri sata. Prvi je partiju dobio MK Dadić, ali ubrzo gubi MK Margitić na četvrtoj ploči, pa su ekipe izjednačene. MK Ilić na petoj ploči stoji bolje, ali upisuje cijeli bod nakon velikog previda protivnika – Ilić u potezu daje mat! Na prvoj ploči MK Raguž stoji lošije i uskoro potpisuje predaju.  Na šestoj ploči Kovačić nakon početne prednosti i osvajanja dva pješaka, podcijenjuje poziciju i griješi, pa ostavlja mogućnost protuigre bijelome. Protivnik to i koristi, vraća jednog pješaka i osvaja kvalitetu. No, tada propušta neke bolje nastavke, figure mu ostaju pasivne, a Kovačić s dva skakača kontrolira većinu polja i uskoro vraća kvalitetu. U tom trenutku je 2 : 2, pa i Heged procjenjuje da nam je remi dovoljan, jer Kovačić stoji bolje. Tako je pobjeda na zadnjoj ploči donijela i ekipnu pobjedu.

Sada slijedi četverotjedna stanka. Meč 4. kola igramo u gostima, 14. travnja, protiv ŠK Sesvete – Agroproteinka II., a slijede domaći meč protiv ŠK  Polet II iz Buševca i gostovanje kod ŠK Podsused, 28. travnja.

Klizi na vrh