Juniorsko prvenstvo Hrvatske (Split)

Od 23. do 30. srpnja, u Splitu, Studentskom centru Bruno Bušić, održalo se Pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Ranije je u klubu odlučeno na prvenstvo poslati Renatu Smetiško, zbog ukupnog doprinosa našem klubu, ali i kao nagradu za postignute rezultate u prošlogodišnjoj 1. ženskoj ligi (Poreč, 24. 9. – 1. 10. 2022.), gdje je Renata bila najuspješnija članica naše ekipe. No, kako je Renata ove godine pojačala ekipu kadetkinja ŠK Picok iz Đurđevca, igravši u Ligi kadetkinja ŠZŽ centar (1. liga), njeno učešće na juniroskom prvenstvu Hrvatske odlučio je financirati ŠK Picok. Time smo bili u mogućnosti na natjecanje poslati i Renatinu stariju sestru Luciju, čiji je nastup ranije bio neizvjestan zbog mature i liječenja sportskih povreda. Luciji je inače primarni sport skijanje ([24sata.hr] Smetiško osvojila sjajno peto mjesto u slalomu u Pekingu), ali su šahovski rezultati i doprinos klubu izuzetno veliki.

Time je naš klub na juniorskom prvenstvu bio zastupljen s dvije juniorke, Renatom i Lucijom, koje su odmjerile snage u ženskoj konkurenciji do 17 tj. do 19 godina.

U konkurenciji do 17 godina, Renata Smetiško je, kao 11. nosititeljica, osvojila 4. mjesto sa 6 poena.
1. mjesto osvojila je Eva Mihaljević (ŠŠK Konaki, Novo Virje), a slijede Marta Trgovac (ŠK Polet, Buševec) i Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica, Kraljevica).

U konkurenciji do 19 godina, Lucija Smetiško osvojila je 7. mjesto, s 4.5 poena. Slabiji je to rezultat od očekivanog, s obzirom da je Lucija bila 2. nositeljica. No, Lucija jest izostala s mnogih drugih šahovskih turnira upravo zbog svog prvog sporta, skijanja, pa i ovaj skromniji rezultat naprosto pripisujemo nedovoljnoj šahovskoj kondiciji – manjem broju odigranih partija u sezoni.
1. mjesto osvojila je Jelena Kokša (ŠŠK Konaki, Novo Virje), ispred Petre Vidović (ŠK Slavonac, Našice) i Ester Jurić (ŠK Amater, Strizivojna).

Čestitamo djevojkama na ostvarenim rezultatima!

Z-17 REZULTATI (Chess-Results.com)
Z-19 REZULTATI (Chess-Results.com)

Klizi na vrh