Brzopotezni turniri ENT u 2023. godini

Nakon skoro tri godine vraćamo se redovnim klupskim aktivnostima – serijalom (klupskih) brzopoteznih turnira! Prvi brzopotezni turnir u 2023. godini održat će se u utorak, 3. siječnja 2023. godine!

Posljednji turnir prije krize uzrokovane bolešću COVID-19 i proglašenja epidemioloških mjera održali smo 3. ožujka 2020. godine. Bio je to osmi turnir te sezone. Tokom 2019. godine, odigrana su čak 33 ovakva turnira.

Kao i ranijih godina, brzopotezne turnire igrat ćemo svakog utorka, s početkom u 18:00 sati u klupskim prostorijama, Krapinska 45. Ako se okupi osam ili više igrača/ica, turnir će se voditi kao “službeni”, te će se rezultati upisivati u tablicu ukupnog poretka.

“Službeni” turniri s 8 do 10 igrača/ica igrat će se dvokružno, s 11 i 12 igrača/ica također će se igrati dvokružno, ako se s time slože svi učesnici, a u protivnom jednokružno. S 13 i više igrača/ica igrat će se jednokružno. Tempo igre se mijenja – po dva turnira uz tempo 5 min. po igraču, pa slijedeća dva turnira uz tempo 3 min. + 2 sec. po igraču. Maksimalni broj igrača je određen kapacitetom dvorane i stolova – 20 igrača! Kotizacija iznosi 3 EUR. Okvirno, 50% kotizacije ide ulazi u nagradni fond. Studenti i đaci ne plaćaju kotizaciju.

Na kraju godine odigrava se finalni brzopotezni turnir na kojem pravo nastupa ima 12 najboljih igrača/ica u ukupnom poretku. Stoga, i u ovoj godini, proglasit ćemo najbolje u sezoni, ali i pobjednike/ce finalnog turnira krajem prosinca!

Sve rezultate, trenutni poredak i pobjednike turnira pratite ovdje!

Klizi na vrh