Odličan rezultat prve ekipe na početku IV. A lige

Klupska natjecateljska sezona 2024. započela je u nedjelju, 3. ožujka, kada su odigrani prvi susreti 33. prvenstva Republike Hrvatske u šahu za seniore u IV. A šahovskoj ligi. Naš klub sudjeluje u šahovskoj zajednici županija “centar”, koja obuhvaća klubove iz Karlovačke i Zagrebačke županija, te Grad Zagreb.

Za ovo ekipno natjecanje prijavili smo 11 igrača i igračica. Ekipu će u proljetnom dijelu voditi dr. Ivan Dadić , uz zamjenika Ognjena Ilića.

Osnovi sastav – proljetni dio IV. A lige

U 1. kolu bili smo domaćini ŠK “Jaska” iz Jastrebarskog, te smo izašli u našem najjačem sastavu. Nakon dva sata igre prvi remizira Kovačić na šestoj ploči, s crnim figurama, a Heged dobiva na drugoj ploči. U tom trenutku imamo 1.5 bod, no i u ostalim partijama imamo dobre i izgledne pozicije, pa se nazire i dobar rezultat.

Na kraju smo meč završili bez poraza – remizirao je Raguž na prvoj ploči, dok su pobjede ostvarili dr. Dadić, Margitić i Ilić. Odličan rezultat i visoka pobjeda – 5:1!

U sljedećem, 2. kolu, 10. ožujka, idemo u goste kod ŠK “AER” iz Zagreba, koji je u gostima izgubio od ŠK “INA” iz Zagreba, rezultatom 3.5 : 2.5.

Pojedinačne rezultate, kao i ukupan poredak i raspored kola, možete pratiti na Chess-Results.com!

Klizi na vrh