Ništa od plasmana u viši rang …

Porazom od ŠK INA, u meču 10. kola IV. lige, izgubili smo mogućnost za ulazak u viši rang hrvatskih šahovskih liga.

Mečevi 10. kola, igrali su se u nedelju, 20. listopada. Podsjećamo, uoči ovog meča, naš izravni konkurent s kojim igramo u zadnjem kolu, ekipa KŠK Karlovac, “bježala” nam je 2 meč boda, a bili smo izjedanačeni u ukupno osvojenim poenima, 34. Kako bi zadržali “priključak” i imali šanse za plasman u viši rang, u 10. kolu na gostovanju kod ŠK “INA” našoj ekipi bila je potrebna pobjeda.

Meč se igrao u prostorijama Zagrebačkog šahovskog saveza, Masarykova 22. Naša ekipa igra s prvom šestorkom, vrlo smo motivirani dobiti ovaj meč, ekipa je svjesna koliko je važna ova pobjeda. Domaćini nastupaju u punom sastavu, ali bez FM Mateja Blažeke na prvoj ploči. U meč ulazimo loše – porazom MK Ivana Dadića i MK Zdravka Margitića, na trećoj i četvrtoj ploči, ekipa “INA” vodi 2 : 0. Na ostalim pločama pokušavamo kompenzirati, ali ne uspijevamo i ostale četiri partije završavaju remijem. Bez ostvarene pobjede gubimo meč 2 : 4. Čestitamo ekipi ŠK “INA” na zasluženoj pobjedi.

10. kolo, rezultati po pločama

Nakon ovog našeg poraza, s nestrpljenjem smo očekivali rezultate drugih mečeva naših konkurenata KŠK Karlovac, ŠK “Sveta Nedelja II.” i ŠK “Vrustun 1252”. Vrlo brzo saznajemo da je KŠK Karlovac uvejrljivo slavio protiv iskusne ekipe ŠK “Polet II.” iz Buševca; dobili su meč 5 : 1, bez poraza. Ekipa “Sveta Nedelja II.” također je ostvarila domaću pobjedu protiv ŠK Prigorje, 4.5 : 1.5, a ekipa ŠK “Vrustun 1252”, bez dvije ploče, gubi kod kuće 2 : 4.

Zaključno, uoči zadnjeg kola, KŠK Karlovac odlazi nam na nedostižnih 19 meč bodava i 39 poena, ŠK “Sveta Nedelja II.” zadržava 2. mjesto sa 17 meč bodova i 43.5 poena, naša ekipa je treća s 15 meč bodova i 36 poena, a “Vrustun 1252” je četvrta ekipa lige, sa 13 meč bodova i 35 poena.

Ekipa je većinu lige držala “ulazno” mjesto, bila i vodeća u prvom, proljetnom dijelu, lige. No, konkurencija je bila jača. Zadnje kolo odlučit će o ukupnom redoslijedu momčadi, no, putnici u viši rang bit će ekipe KŠK Karlovac i ŠK “Sveta Nedelja II.”

Klizi na vrh