5 prvakinja i prvaka na kadetskim prvenstvima Grada Zagreba!

Ovogodišnje prvenstvo Zagreba za kadetkinje i kadete je, kao i lani, vremenski podijeljeno na dva dijela, zbog kapaciteta dvorane za šah Doma sportova. U tri nedjelje, od 1. do 15. veljače, igrale su dobne skupine do 9 i do 11 godina, posebno djevojčice, a posebno dječaci. U odnosu na prošlu godinu broj je učesnika znatno manji, 69 prema 96. Razlozi su različiti, ali značajni utjecaj je imala i sezona viroza kod djece. Tako je izostala Lana Božić (trebala je igrati kod djevojčica do 11 godina), a u prvom krugu nisu igrali Igor Božić i Jan Kukina Šapina,  dok su u trećem krugu izostali Igor Božić i Filip Mandić. 

Od 4 titule prvaka Zagreba, čak su 3 titule osvojili su naše članice i članovi.  Novi prvaci Zagreba su:

  • za dječake do 9 godina: Karlo Brčić (7 godina!),
  • za djevojčice do 11 godina : Lucija Smetiško – prvakinja Zagreba i prošle godine do 11 godina i pretprošle do 9 godina, u 2013. prvakinja Hrvatske do 9 godina,
  • za dječake do 11 godina: Borna Navratil – u 2014. godini bio je drugoplasirani.

Na “postolju” su se našle i djevojčice Ana Smetiško (6 godina!), druga do 9 godina i Ranata Smetiško (7 godina!), kao treća do 9 godina. Renata nije uspjela sačuvati prošlogodišnju titulu – izgubila je partiju s svojom glavnom konkurenticom, Larom Putar (Podsused) a poslije tog poraza doživjela je još jedan.

Na ovom je prvenstvu sudjelovalo ukupno 10-tero naših članica i članova, 6 dječaka i 4 djevojčice.

Uzrasti do 13 i 15 godina natjecali su se od 22. veljače do 1. ožujka. U preostale četiri dobne skupine naše djevojčice i dječaci osvojili su tri titule.

  • za dječake do 13 godina: Josip Smetiško, 1. mjesto,
  • za djevojčice do 13 godina: Lucija Smetiško, 2. mjesto,
  • za djevojčice do 15 godina: Marija Smetiško, 1. mjesto!

Sumirano, naše najmlađe članice i članovi ostvarili su fantastične rezultate, osvojivši 5 titula prvakinja/prvaka Grada Zagreba u svojim dobnim skupinama. Imamo i dvije viceprvakinje, te jedno treće mjesto. Ukupno je sudjelovalo 139 sudionika. Najviše učesnika je imao ŠK Novi Zagreb – ukupno 39! ŠK Brestje je dovelo 22 učesnika, a ŠK “Ericsson Nikola Tesla” s 18 učesnika je na 3. mjestu

U9m: REZULTATI (Chess-Results.com)
U9f: REZULTATI (Chess-Results.com)
U11m: REZULTATI (Chess-Results.com)
U11f: REZULTATI (Chess-Results.com)
U13m: REZULTATI (Chess-Results.com)
U13f: REZULTATI (Chess-Results.com)
U15f: REZULTATI (Chess-Results.com)

Klizi na vrh