I. liga kadetkinja, centar

U tri kruga natjecanja, u Zagrebu, Mihovljanu, Varaždinskim Toplicama, od 1. ožujka do 12. travnja održala se I. liga kadetkinja, regija centar.

Priželjkivali smo da naša ekipa izbori finale Hrvatske za što je trebalo osvojiti jedno od prva dva mjesta. Sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

Prvi je krug u Zagrebu počeo odlično – naša je ekipa izvojevala pobjedu u sva tri odigrana meča, pa je zajedno s prošlogodišnjim prvakinjama Hrvatske, ekipom Siska bila na čelu tabele. U tom su nam krugu igrale sve tri naše “top” igračice – Marija Smetiško, Ana Samardžić i Lucija Smetiško. Nažalost, u drugom krugu natjecanja izostaju dvije od njih, Ana Samardžić zbog obaveza u školi i Lucija Smetiško koja je pozvana na jednotjedne skijaške pripreme u Austriji gdje su joj kao talentiranoj paraolimpijki bili pokriveni svi troškovi puta i boravka. Takvo nešto naš šahovski klub joj ne može pružiti, pa je sasvim normalno da je Lucija otišla na skijanje.

Iz tog razloga, u drugom krugu, naše djevojke nisu mogle postići više od jedne meč pobjede – našu se ekipu dostigle i prestigle druge ekipe.

U trećem krugu vraća se Lucija i ekipa pobjeđuje u dva meča, a u jednom igra neriješeno. No, nedovoljno da dohvate 2. mjesto. Naše kadetkinje završavaju na 3. mjestu, iza pobjedničke ekipe Siska, a sa istim brojem meč bodova s drugoplasiranom ekipom “Ban Jelačić” iz Zaprešića i četvrtoplasiranom ekipom “Picok” iz Đurđevca.

Najuspješnija igračica ove lige je Marija Smetiško sa svih 9 pobjeda! Stopostotni učinak imaju i Lucija Smetiško – 5 poena iz 5 odigranih partija (još je jedan poen donijela ekipi, bez borbe u 7. kolu kad je ekipa “Slobode” iz Mihovljana igrala sa samo dvije igračice) i Ana Samardžić s 3 poena iz 3 odigrane partije.

REZULTATI (Chess-Results.com)

Klizi na vrh