Završeno je klupsko prvenstvo

   Prvak kluba za 2012. je Margitić Zdravko!

   Odigravanjem odgođene partije šestog kola Jeleč Šitić Renata, kao i predajom Stanića Iliću bez igre druge odgođene partije završili smo ovogodišnje prvenstvo kluba. Konačni poredak je: Margitić 5,5 poena, Heged 5, Ilić, Raguž i Vukman 4, Kovačić 3,5, Vidić, Stanić i Jeleč 2 i Šitić Renata 1 poen.

   Ovogodišnje prvenstvo kluba sa 11 učesnika je poboljšanje prema prošlogodišnjem sa samo 6 učesnika. Ove godine je prvenstvo više pomlađeno jer je uz osmero seniora (trojica od njih su „veterani“; jedan već „gazi“ u osmom deceniju, drugi je upravo tijekom turnira zakoračio u osmi decenij, a jedan mu je sasvim blizu) igrao je i jedan omladinac, jedna kadetkinja i jedan kadet. Prošle je godine na prvenstvu kluba igrao samo jedan kadet. Ideja da ove godine na prvestvu kluba bude mlađi uzrast značajnije zastupljen, samo je djelomično uspjela. Ali, to je putokaz za iduća prvenstva kluba.

   Objektivno za titulu su se borila petorica igrača, članova naše prve ekipe. Četvorica od njih su već bili osvajači klupskog prvenstva a dvojica od njih su to bili  po dva puta. I upravo ta dvojica, Heged i Margitić su se do kraja borili za svoju treću titulu. U zadnjem je kolu Margitić „za prsa“ pretekao Hegeda pa je i ta neizvjesnost do kraja davala posebnu draž ovogodišnjem prvenstvu. Tako je Margitić prvi postao trostruki prvak kluba kad se računa „novije vrijeme“. Trostruki nosilac titule prvaka kluba iz vremena prije fuzioniranja kluba „Nikola Tesla“ i „Frank“, bio je Žvab Davorin dok je iz tog vremena Margitić prvak bio jednom.

   Rezultate i konačan poredak možete pogledati ovdje.