Svečano okupljanje kadeta na kraju 2018. godine

U ponedjeljak, 17. prosinca, pozvali smo svoje najmlađe članove, kadete, na svečano godišnje okupljanje. Pozvani su i redovitiji polaznici našeg šahovskog kružoka u klubu, te mlađa braća i sestre naših najmlađih šahista. Došlo je 13-tero djece s popisa od 34 člana uz 11-tero mlađe braće i sestara u pratnji svojih roditelja. Neka pozvana djeca nisu došla jer su se razboljela (Brčić Karlo i Vučić Filip), a neka zbog istovremenih drugih obaveza uključujući i samu školu.

Dobrodošlicu nam je svima poželjela kompanija "Ericsson Nikola Tesla d.o.o." prihvaćanjem pokroviteljstva nad ovom našom kadetskom svečanosti priredivši nam sendviče, kolače i sokove u auli firme i ustupajući nam dvoranu "Dubrovnik". Domaćica nam je bila gospođa Ljiljana Podrepšak i u ime kluba joj se zahvaljujemo na uloženom trudu. Zahvaljujem se i gospođi Snježani Bahtijari na prihvaćanju ovog pokroviteljstva.

Svečanost smo počeli dodjelom poklon paketa prisutnoj djeci. Još smo rezervirali i pakete za šestero odsutne djece članove kluba koji su bili spriječeni bolešću ili drugim istovremenim aktivnostima za koje su se unaprijed ispričali. Iza toga smo pristupili odigravanju brzopoteznog turnira.

 

U "A" turniru igralo je osmero već iskusnijih kadeta različitog uzrasta, a u "B" grupi je igralo četvero djece - šahovskih početnika. U A grupi derbi je odigran već u prvom kolu i pripao je KATIĆ Gabrijelu koji je do kraja pobijedio sve svoje protivnike. Poslije ovog poraza u prvom kolu, iskusna BOŽIĆ Lana je pobijedila sve ostale protivnike. Tako su očekivano dvoje najjačih učesnika turnira osvojili prva dva mjesta. U B grupi prvo mjesto su podijelili CRNOGRAC Sergej i VIDOVIĆ Rafa. Galeriju pogledajte ovdje.

Svi učesnici oba turnira su na kraju nagrađeni šahovskim knjigama kupljenim iz donacije gospodina SUŽNJEVIĆ Vlade i obitelji DUNDOVIĆ. Na kraju smo se razišli zadovoljni i veseli tako da je klupsko kadetsko okupljanje postiglo svoj cilj!