Memorijalni šahovski turnir UHBDR 101. br ZNG-a/HV-a Zagreb

  • Memorijal_Sever_Plakat_2017

Memorijalni turnir u spomen na Stjepana Severa - Štefa, hrvatskog branitelja, pripadnika 101. BRHV - Susedgrad iz Zagreba i susedgradskog šahiste, održan je u subotu 9. prosinca 2017. u OŠ Gornje Vrapče - Susedgrad u Zagrebu.

Nakon 15 kola i zanimljivih borbi na 64 polja (igralo se je brzopoteznim tempom od 3 min + 2 sek) zasluženo je pobijedio FM Damir SAMOVOJSKA s 12 bodova, ispred MK Zorana ZELENIKE i MK Vlade HEGEDA

Računajući ekipne rezultate prvo mjesto osvojila je ekipa ŠK Ericsson Nikola Tesla s ukupno 29,5 bodova ispred ŠK Špansko s 28 bodova. Na turniru su uspješno sudjelovali i profesori OŠ Gornje Vrapče, Klara GRANATIR i Renato VRANKIĆ. Najbolja ekipa i pobjednik turnira nagrađeni su šahovskim satovima, a i mnogi ostali sudionici dobili su prigodne šahovske odnosno predmetne nagrade. Naša ekipa u sastavu Miro NAGL, Ivan DADIĆ i Vlado HEGED stoga je osvojila pehar i šahovski sat, kojeg su sva trojica jednoglasno prepustili klubu, koji je i onako u problemima sa satovima. Za sve sudionike bio je u pauzi turnira priređen i prigodan domjenak. Želja je organizatora da ovaj turnir postane tradicionalan u spomen na Stjepana Severa, ali i sve poginule branitelje iz 101. BRHV - Susedgrad.

Organizatori: UHBDR 101. BR ZNG-a/HV-a Zagreb - Susedgrad i ŠK Podsused (uz tehničku pomoć ŠK Špansko)

  • Tablica_Memorijal_Sever_2017