Marija Smetiško osvojila "Čarobni prsten" u Valpovu

Ovogodišnja pobjednica tradicionalnog ženskog šahovskog turnira "ČAROBNI PRSTEN" naša je članica Marija SMETIŠKO!

19. ženski šahovski turnir "Čarobni prsten" - otvoreno pojedinačno prvenstvo Osječko-baranjske županije i kvalifikacijski turnir za zatvoreno prvenstvo Hrvatske, igralo se od 9. - 11. prosinca u Valpovu, uz tempo od 30 minuta po igračici + dodatak od 30 sekundi za svaki potez.

Marija je pobijedila s 5,5 poena iz 7 partija ispred velemajstorice i sedmerostruke prvakinje Hrvatske, Mirjane MEDIĆ (5 poena), te Zorane VUKAJLOVIĆ i Heike ROKLICER s po 4,5 poena. Turnir je bio kvalifikacijskog karaktera i prve dvije igračice su stekle pravo igranja na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u 2017. godine. Kako je Mirjana Medić direktna učesnica tog prvenstva, to su se s ovog turnira plasirale Marija Smetiško i Zorana Vukajlović.

  • Proglašenje pobjednice - Marija Smetiško

Najavu ovog tradicionalnog tunira prenosimo s portala Đakovo danas:

"U Valpovu će se ovoga vikenda okupiti šahisti i šahistkinje na čak pet turnira - kadetskom, juniorskom, seniorskom, turniru najmlađih i turniru s kojim su prije 19 godina i počeli ovu lijepu šahovsku manifestaciju, doznajemo od Ivanke Raguž, predsjednice Komisije za ženski šah Hrvatskog šahovskog saveza. To je Čarobni prsten - poznati ženski turnir koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za Pojedinačno seniorsko žensko prvenstvo Hrvatske. Nositeljica turnira je Mirjana Medić, naša jedina velemajstorica. "Lijepo je igrati u Valpovu. To je jedan od naših najpoznatijih ženskih turnira koji ima tradiciju i zbog toga ću ove godine svojim sudjelovanjem dati podršku organizatorima - šahovskim djelatnicama iz Valpova i Belišća."

Čestitimo Mariji ovaj sjajan rezultat!