"ŠPANSKO 2016." - pobjeda prve ekipe našeg kluba

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, Šahovski klub Špansko, već tradicionalno, organizirao je ekipni brzopotezni šahovski turnir "ŠPANSKO 2016.". Turnir se održao u odličnom ambijentu, za šahovski igru idealnim prostorijama, u sali Hotela Antunović u Španskom.

Turnir je bio pozivnog karaktera i organizator je predvidio 12, a pozivu se odazvalo 10 ekipa. Igralo se dvokružno, uz tempo igre 3 min + 2 sec. Uz mininalnu kotizaciju od 50 HRK po igraču, organizator je osigurao ručak i piće u hotelu, dvije pauze za sudionike uz kavu i sokove, te predmetne nagrade za najbolje ekipe i najbolje pojedince po pločama. Ovim putem se zahvaljujemo organizatoru na pozivu i odličnoj organizaciji turnira, možda jedinom šahovskom turniru u Hrvatskoj posvećenom Danu neovisnosti. Turnir je sudio međunarodni sudac Siniša Režek.

Naš klub odazvao se pozivu s dvije ekipe. Prva ekipa predvođena velemajstorom Jurom Nikolcem, te majstorskim kandidatima Vladom Heged, Ivanom Dadić i Zdravkom Margitić osvojila je 1. mjesto, uz 51 poen i 13 meč bodova. Iako je ekipa Svete Nedjelje imala više meč bodova (15), propozicije organizatora prednost su dali ukupnom broju osvojenih bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa Oroslavlje s 44.5 poena i 13 meč bodova.

Druga ekipa u sastavu Hazim Hodžić, Miroslav Nagl, Damir Kovačić i Josip Kalmar osvojila je 6. mjesto, uz 7 meč bodova i 33 poena.

Rezultati turnira na Chess-Results.com

Bilten

Pogledajte našu galeriju!

Galerija organizatora - ŠK Špansko (D. Mravunac)!

 

U nastavku slijede pojedinačni rezultati i pojedinačni poredak po pločama:

Nikolac Juraj - 2. mjesto na 1. ploči (13.0)
Heged Vlado - 3. mjesto na 2. ploči (12.5)
Dadić Ivan - 1. mjesto na 3. ploči (12.5)
Margitić Zdravko - 2. mjesto na 4. ploči (13.0)

Hodžić Hazim - 6. mjesto na 1. ploči (10.0)
Nagl Miro - 10. mjesto na 2. ploči (3.5)
Kovačić Damir - 2. mjesto na 3. ploči (12.0)
Kalmar Josip - 5. mjesto na 4. ploči (7.5)