Otvoreni poziv - zamolba za donaciju

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince i pravne osobe, članove našeg kluba i prijatelje, šahovske zaljubljenike, da nam pomognu u prikupljanju sredstava kako bi omogućili našim članovima, ovogodišnjim kadetskim prvacima Zagreba, sudjelovanje na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Trogiru, od 20. do 26. lipnja.

Omogućimo djeci zasluženo kadetsko prvenstvo Hrvatske! 

Ranijih godina kadetskim prvacima Zagreba, Zagrebački šahovski savez uplaćivao je troškove boravka na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Ove godine Savez je objavio da neće slati prvake/inje na državno prvenstvo nego će refundirati troškove smještaja samo onima koji se plasiraju na jedno od prva tri mjesta. Iako ne sumnjamo da bismo na postoljima imali ne samo jednog našeg kadeta ili kadetkinju, najprije je potrebno imati dovoljno sredstava da se može doći u Trogir i tamo boraviti i natjecati, a onda čekati refundaciju – no, koliko dugo čekati? Slali smo dopise s molbom za namjenskim donacijama na razne adrese, ali odgovora nije bilo!

U 2016. godini na kadetskom prvenstvu Zagreba osvojili smo 5 titula kadetskih prvakinja i prvaka Zagreba, dok su svi ostali zagrebački klubovi podijelili preostale 3 titule! Titulu prvakinje ponijele su SMETIŠKO RENATA u konkurenciji djevojčica do 9 godina, SMETIŠKO LUCIJA do 13 i SMETIŠKO MARIJA do 15 godina. Titulu prvaka osvojili su BRČIĆ KARLO u konkurenciji do 9 godina i SMETIŠKO JOSIP do 15 godina.

Prošle, 2015. godine od osmero kadetskih prvakinja i prvaka Zagreba, njih petero je bilo iz našeg šahovskog kluba; SMETIŠKO LUCIJA u konkurenciji djevojčica do 11 i SMETIŠKO MARIJA do 15 godina, a kod dječaka BRČIĆ KARLO do 9, NAVRATIL BORNA do 11 i SMETIŠKO JOSIP do 13 godina. Svi su ostali klubovi zajedno osvojili 3 preostale titule prvaka Zagreba. Na kadetskom prvenstvu Hrvatske prvaci Hrvatske postali su BRČIĆ KARLO za dječake do 9, SMETIŠKO RENATA za djevojčice do 9 i SMETIŠKO LUCIJA za djevojčice do 11 godina. SMETIŠKO MARIJA je bila treća za djevojčice do 15 godina! Šahovski klub "Ericsson Nikola Tesla" je bio jedini klub u Hrvatskoj koji je u 2015. godini imao više od jednog prvaka ili prvakinje Hrvatske, a imali smo ih troje! SMETIŠKO LUCIJI ovo je bila druga titula prvakinje Hrvatske, jer je 2013. godine bila prvakinja Hrvatske u konkurenciji do 9 godina.

  • Zbirka pehara i medalja u obitelji Smetiško

 

Ukoliko ste nam voljni pomoći, molimo Vas da sredstva donacije uplatite na naš račun. Svaka vaša donacija bit će prikazana javno, ukoliko to želite, na ovim stranicama. Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju.

ŠAHOVSKI KLUB "ERICSSON NIKOLA TESLA" | Krapinska 45, Zagreb | OIB: 84807639459
ŽIRO RAČUN KLUBA | IBAN: HR7323600001102067660 | SWIFT CODE: ZABAHR2X

Hvala Vam na svakoj donaciji; svaka pomoć je dobrodošla!