Novi uspjeh najmlađih - troje prvaka Hrvatske!

U petak je završeno ovogodišnje kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu. Naš je klub dobio troje prvaka Hrvatske: SMETIŠKO RENATA je prvakinja Hrvatske za djevojčice do 9 godina (a sama ima svega 7 godina!), također sedmogodišnji BRČIĆ KARLO je prvak Hrvatske za dječake do 9 godina i SMETIŠKO LUCIJA je prvakinja Hrvatske za djevojčice do 11 godina. Lucija je i u 2013. već bila prvakinja Hrvatske – tada za djevojčice do 9 godina!

Renata je prvenstvo osvojila s 6 poena iz 7 partija – dijelila je mjesto s Trgovac Martom iz Poleta iz Buševca, ali je zahvaljujući pobjedi u međusobnoj partiji i to upravo u zadnjem kolu, ona postala prvakinja. Brčić Karlo je pobjedom u posljednjem kolu ostao sam na vrhu sa 7,5 poena iz 9 partija, a Smetiško Lucija je sa 8,5 poena iz 9 partija ostvarila prednost od cijelog poena ispred druge Kokša Jelene, svoje "vječite konkurentkinje" koja je i prije dvije godine bila druga, tada pola poena iza Lucije. Imamo još jedno postolje: SMETIŠKO MARIJA je treća kadetkinja Hrvatske do 15 godina. Marija je treće mjesto osvojila s 6 poena iz 9 partija. 

  SMETIŠKO JOSIP je s 6 poena iz 9 partija osvojio sedmo mjesto među dječacima do 13 godina, NAVRATIL BORNA je s 5,5 poena bio 12. kadet do 11 godina (između 44 učesnika) i šestgodišnja SMETIŠKO ANA je s jednim poenom iz 7 partija osma kadetkinja Hrvatske do 9 godina (8 ih je i igralo u toj skupini).

  ŠAHOVSKI KLUB "ERICSSON NIKOLA TESLA" JE DALEKO NAJUSPJEŠNIJI KLUB OVOGODIŠNJEG KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE: SA 3 PRVA MJESTA I JEDNIM TREĆIM MJESTOM IMA 4 POSTOLJA.

  Po dva postolja još imaju "Polet" iz Buševca (jedno prvo i jedno drugo mjesto) i riječka "Liburnija" (dva druga mjesta). Niti jedan drugi klub nije osvojio više od jedne titule prvaka Hrvatske! A gotovo u svim klubovima igrače su na prvenstvu pratili i njihovi treneri. Na primjer "Novi Zagreb" je osvojio jedno drugo mjesto i imao trenera, Brestje iz Sesveta nije imalo niti jednog svog predstavnika u prvoj petorci, a imalo je dva trenera u Splitu! Djeca Smetiško bili su hendikepirani što su odsjeli kod rodbine na Čiovu, pa su odatle morali dolaziti u Split. Posebno je teško bilo u danima sa po dva kola u jednome danu i to Josipu i Mariji koji su igrali s tempom od 90 min + 30 sek po potezu tako da ponekad između završetka partije prethodnog kola do počinjanja partije idućeg kola nisu imali ni cijeli sat. Usput, nisu imali ni osiguran ručak već su tada ručali sendviče!

  Kako je bilo na ovom natjecanju, pogledajte u našoj galeriji!  (Hvala Navratil Draženu!)

  Sve rezultate pogledajte na ovom linku: Pojedinačna kadetska prvenstva Hrvatske