Finalni turnir "Špansko 2011."

   Šahovska sekcija Špansko, u petak, 16. XII 2011.g., organizirala je i ove godine tradicionalan finalni brzopotezni turnir za 14 najboljih igrača, koji su se plasirali u finale nakon 18 turnira odigranih  tijekom 2011.g.  Igralo se je u odličnim uvjetima u novouređenim prostorijama Mjesne samouprave Špansko, na Trgu Ivana Kukuljevića. Ovi turniri igraju se od početka osnivanja Šahovske sekcije 1987. godine (već 24 godine !).

   Tijekom cijele godine na ovim turnirima sudjelovalo je 30-tak igrača, najvećom dijelom iz Španskog i zapadnog dijela Zagreba.

   Najviše bodova na tim mjesečnim turnirima ( što je ovisilo i o broju nastupa i o plasmanu) osvojio je uvjerljivo Vlado Heged ispred Zdravka Margitića, Marijana Blagojevića, Damira Mravunca, Borisa Ranogajca, Dragutina Petana, Vlade Ranogajca, Gorana Vodopije, Ive Vukovića, Damira Gabelice, Denisa Jakupca itd.

   I ove godine konkurencija je u finalu bila  (za amaterski šah) dosta jaka, tako da je borba na 64 polja za prva tri mjesta bila neizvjesna do samog kraja. Igralo se je dvokružno (Berger), po domaćim „španskim„ amaterskim pravilima, uobičajnim tempom od 5 min po igraču.

   Na kraju najviše bodova osvojio je domaći igrač iz Španskog, Damir Mravunac (čime je obranio naslov prošlogodišnjeg pobjednika) ispred Ive Vukovića i Vlade Hegeda.

POZ. IGRAČ BOD.
1. Damir Mravunac 21.0
2. Vuković Ivo 18.5
3. Heged Vlado 18.0
4. Blagojević Marijan 16.5
5. Margitić Zdravko 15.5
6. Petan Dragutin 14.5
7. Blagojević Stanko 13.5
8. Gabelica Damir 13.0
9. Ranogajec Boris 12.0
10. Vodopija Goran 11.5
11. Jakupec Denis 11.0
12. Pehnec Marijan 8.0
13. Ranogajec Vlado 7.5
14. Klemen Mladen 2.0
 

   Turnir je prošao u izuzetno fer igri bez i najmanjeg spora. Svi učesnici finalnog turnira dobili su prigodne praktične nagrade, a organizator je pripremio i bogat domjenak koji je protekao u veseloj, prijateljskoj atmosferi i druženju , što je i glavni cilj šahovskih entuzijasta iz zagrebačkog naselja Špansko.

   Tijekom domjenka objavljeno je da će se početkom slijedeće godine sredinom siječnja održati Osnivačka skupština Šahovskog kluba Špansko koji će se odmah uključiti u šahovska natjecanja Hrvatskog šahovskog saveza. U prvom  planu je i posjet Gradu heroju Vukovaru i prijateljski susret s ŠK Vukovar.

 

  • Finalni turnir Špansko 2011.
Finalni turnir Špansko 2011.