Pozivni šahovski turnir - Višnja 2011.

   U organizaciji Damira Mravunca i šahovske sekcije Špansko, u petak 25. studenog, održan je prijateljski pozivni brzopotezni šahovski turnir "Višnja 2011." Turnir je održan u spomen na prerano preminulu Višnju Mravunac, suprugu našeg člana Damira Mravunca, kao i na sve žene koje su ove godine preminule od raka dojke.

   Pred početak turnira gospodin Marijan Pehnec, predsjednik šahovske sekcije Špansko,  uz pozdrav svima prisutnima, održao je kraći govor u kojem smo se prisjetili života i djela gospođe Višnje.

   Na turnir se odazvalo 28 igrača, šahovskih kolega i prijatelja, koji su poznavali Višnju sa mnogih takmičenja u Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji i Sloveniji, a gdje je pratila svoga supruga na turnirima od 1972. godine.

   S obzirom na velik broj prijavljenih igrača, turnir se igrao u dvije grupe po Bergerovom sistemu, a najboljih 10 iz svake grupe odigralo je finale po Scheveningen sistemu.

   Pobjednik turnira je velemajstor Juraj Nikolac, ujedno i pobjednik A grupe. Slijede pobjednik B grupe, MK Vlado Heged i domaćin MK Damir Mravunac.

   Tijekom turnira priređen je mali domjenak za učesnike spomen turnira, te su dodijeljene i nagrade u dobrim šahovskim knjigama i popularnoj beletristici za sve učesnike.

   Želja je organizatora da ovaj turnir postane tradicionalan.

   Par dana nakon turnira, u ponedjeljak, 25. studenog, naš kolega i šahista, cijenjeni sportski novinar sa Hrvatskog radija, g. Ognjen Naglić, objavio je prilog o ovome turniru. Poslušajte!

  {mp3}HR1_VisnjaMravunac{/mp3}  

   U nastavku pogledajte sve rezultate po grupama, kao i finalne rezultate te ukupni poredak. U galeriji možete pogledati i dio atmosfere sa ovog prijateljskog turnira.

  • GRUPA A
GRUPA A

  • GRUPA B
GRUPA B

  • FINALE
FINALE

  • UKUPNI POREDAKUKUPNI POREDAK