Topusko - završetak kadetske lige regije Centar

   Jučer, 29. listopada igrani su u Topuskom završni krugovi ovogodišnjih kadetskih liga regije Centar.

   Među kadetkinjama naša je ekipa osvojila treće mjesto. U predzadnjem kolu naše se kadetkinje nisu uspjele odhrvati ove godine izvanrednoj ekipi „Poleta“ iz Buševca. Meč su izgubile sa 4 : 0, tako da im i pobjeda u zadnjem kolu nad ekipom „Mladosti“ iz Petrinje rezultatom 2,5 : 1,5 nije pomoglo da osvoje drugo mjesto i plasman za finale kadetskog prvenstva Hrvatske. Ovaj je plasman izgubljen u prošlom krugu u Krapini kad je naša ekipa nastupila u krnjem sastavu, sa samo dvije igračice pa su sa najslabijim ekipa igrale 2 : 2.

   Pobjednička ekipa „Poleta“ iz Buševca u svih 6 mečeva prepustila je samo 1 poen protivničkim ekipama – drugoplasiranoj ekipi Petrinjske „Mladosti“.

   Naša prva ploča, Ana Samardžić osvojila je 5 poena iz 6 partija, pa ima drugi rezultat na prvoj ploči (83,3 %). Far Tea sa 4,5 iz 6 (75 %) također ima drugi rezultat četvrte ploče. Alaber Maja ima 2 iz 4, a Alaber Marina ima 1 iz 4.

   U „B“ skupini između 25 ekipa koje su završile takmičenje, naša ekipa „ERICSSON NIKOLA TESLA – KADETI“ osvojila je 11 mjesto sa 9 meč bodova i 21,5 poen. Budući da je Krapinski krug ova ekipa odigrala sa samo dva igrača, poslije 6 izgubljenih partija bez borbe, nije se moglo bolje od jedanaestog mjesta. U ovoj ekipi Jeleč Ivan je osvojio 6 poena iz 9 partija (66,66 %), 5 poena iz 6 odigranih partija (83,3 %) osvojio je Malović Martin, 5,5 poena iz 8 partija (ali jednu bez borbe jer protivnička ekipa nije imala igrača: sa 4,5 iz 7 ima 64,28 %) osvojio je Stanić Mario, Zglavnik Dominik osvojio je 3 poena iz 4 partije (75 %) i Samardžić Luka je osvojio 2 poena iz 3 odigrane partije.

   U istoj „B“ grupi naša je ekipa „ERICSSON NIKOLA TESLA – POLETARCI“ sa 6 meč bodova i 14 poena osvojila 23 mjesto.

   Heroj ove ekipe je Šitić Renata koja je osvojila 7,5 poena iz 8 odigranih partija!!! Ovime je Renata osvojila 93,8 % poena i time postala najuspješniji igrač ne samo svoje 3. ploče već i cijele „B“ grupe lige!!! Doduše čak 3 igrača imaju po 8 poena ali iz 9 odigranih partija što im daje 88,9 % učinak.

   U ovoj ekipi još su igrali Pranjić Marko (1,5 poen iz 8 partija), Šitić Želimir (1 poen iz 5 partija), Samardžić Jakov (2 poena iz 7 partija) i Alaber Filip (0 iz 6 partija).

   Detaljnije pogledajte na stranicama Hrvatskog šahovskog saveza!