Sponzor

Ericsson Nikola Tesla d.d.
Krapinska 45
p.p. 93
HR-10 002 ZAGREB

Finale kadetske lige Hrvatske u šahu za 2014. godinu u ženskoj konkurenciji

  Pred same praznike Hrvatski je šahovski savez pozvao naše kadetkinje da kao prva rezerva zamijene ekipu riječkog "Juniora" na finalu kadetske lige Hrvatske koja se igrala od 27. do 30. prosinca u Krapinskim Toplicama. Zagrebački šahovski savez nam je svojom namjenskom donacijom iznosa 5.000,00 HRK omogućio da svoju ekipu i pošaljemo na ovaj turnir gdje je po 8 ekipa kod dječaka i 8 ekipa kod djevojčica igralo finale kadetske lige Hrvatske. I ovim putem upućujem zahvalnost kluba Zagrebačkom šahovskom savezu na ovoj donaciji bez koje ne bismo mogli uputiti našu ekipu na ovaj turnir.

  Borbu za sam vrh vodile su 3 ekipe iz Primorskogoranske županije koje su na kraju sve tri skupile po 12 meč bodova. Prema drugom kriteriju, ukupan broj osvojenih poena, prvakinje Hrvatske postale su djevojčice iz ŠK "Goran" iz Vrbovskog ispred  ŠK "Drage" kod Rijeke i ŠK "Rječine" iz Dražica, također kod Rijeke. Na četvrtom je mjestu ekipa našeg kluba sa 7 meč bodova i 13,5 poena. Ovime su naše djevojke/djevojčice kao najboljeplasirana ekipa iz regije Centar za iduću godinu donijele ovoj regiji još jedno mjesto u finalu.

  Najuspješnija je bila Smetiško Marija koja je na prvoj ploči osvojila 5,5 poena iz 7 partija. Ovo je ujedno i najbolji rezultat prve ploče! Smetiško Lucija je na trećoj ploči osvojila 4 poena (treći rezultat treće ploče), Samardžić Ana je osvojila 3 poena na drugoj ploči i Smetiško Renata 1 poen na 4. ploči.

  Da podsjetim, ranije je u finalu kadeske lige Hrvatske ženska ekipa našeg kluba igrala 2010. g. (Topusko) kad je s ekipom Jelse podijelila drugo i treće mjesto (prva je bila Draga iz Rijeke) s po 12 poena i po 7 meč bodova za obje ekipe. Tek je treći dopunski kriterij odredio Jelsu kao drugu a naš klub kao treći. Tada su taj uspjeh ostvarile Samardžić Ana (5 poena iz 6 partija), Alaber Maja (3,5 iz 6), Madek Martina (2,5) i Alaber Marina (1 poen). Kod dječaka prvaci Hrvatske za 2014. g. postali su dječaci ŠK "Sveta Nedelja" iz Zagrebačke županije ispred ŠK "Zagreb".

  Više informacije možete pronaći na sljedećem linku.