Sponzor

Ericsson Nikola Tesla d.d.
Krapinska 45
p.p. 93
HR-10 002 ZAGREB

Turnir "ŠPANSKO 2012." povodom Dana neovisnosti RH

    Novoosnovani šahovski klub Špansko, u čast Dana neovisnosti 8. listopada, organizirao je zanimljiv ekipni brzopotezni šahovski turnir Špansko 2012. Turnir se održao u reprezentativnom hotelu Antunović u zagrebačkom naselju Špansko.

    Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa, koje su nastupile u jakim sastavima s renomiranim  igračima. Igralo se je  dvokružno, svaki sa svakim, uobičajnim  tempom od 5 minuta po igraču. ŠK "ERICSSON NIKOLA TESLA" igrao je sa dvije ekipe: ERICSSON (u sastavu: Nikolac Jure, Heged Vlado, Margitić Zdravko, Nagl Miro i Dadić Ivan), te NIKOLA TESLA (u sastavu: Gabre Željko, Kovačić Damir, Naglić Ognjen, Malović Martin). U prvoj momčadi najbolji pojedinac bio je Dadić Ivan sa 6.5 iz 8 partija, odnosno Heged Vlado sa 11.5 iz 18 partija. U drugoj ekipi Kovačić Damir osvojio je 8.5 iz 18 partija, pola boda više od našeg omladinca Malović Martina sa 8.0 iz 18 partija.

    Nakon zanimljivih i uzbudljivih borbi na 64 polja, s mnogo iznenađujućih rezultata, prvo mjesto nadmoćno je osvojila ekipa Bjelovara ispred ekipa Špansko I i Univerzala

Konačan poredak
EKIPA BOD.
BJELOVAR 49.5
ŠPANSKO I 41.0
UNIVERZAL 41.0
NOVI ZAGREB 38.0
ERICSSON 37.5
MOSTAR 36.5
BREŽICE 31.5
BANJA LUKA 31.0
NIKOLA TESLA 28.0
ŠPANSKO II 26.0
 

   Na prvoj ploči najbolji rezulatat s 13,5 bodova ( iz 18 partija) imao je Zvonimir Iveković, ispred Damira Mravunca i Romana Urukalovića. Na drugoj ploči najbolji je bio Tomislav Mihalinčić s 15,5 bodova, ispred Vlade Hegeda i Rade Ćosića. Na trećoj ploči najuspješniji je bio Alan Starešina s 13 bodova ispred Zorana Zelenike i Tomislava Strnišćaka. Na četvrtoj ploči Marijan Blagojević i Borislav Ranogajec osvojili su po 12 bodova, ispred Dragutina Petana. Najbolja rezerva bio je Mladen Sliepčević s 12 bodova. Najbolje ekipe i najbolji pojedinci dobili su prigodne nagrade, a za sudionike turnira priređen je i ručak u hotelskom restoranu.

   Svi učesnici turnira bili su oduševljeni uvjetima za igru u hotelu Antunović kao i kompletnom organizacijom turnira. Organizator turnira ŠK Špansko posebno je zahvalan Eurohercu, našoj poznatoj osiguravateljnoj tvrtki, koja je bila sponzor turnira i bez koje ne bi ni bilo ove prigodne šahovske manifestacije povodom Dana Neovisnosti RH.

   Galerija slika dostupna je ovdje!

 

  • PLAKAT
PLAKAT